Villámgyors pudingos keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 2 csomag főző pudingpor (bármilyen ízű)
- 10 dkg porcukor
- fél csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingpor kivételével az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, tésztává összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, és az egyikbe beledolgozzuk a vanília ízű pudingport, a másik tésztába pedig a puncs ízű pudingport. (Két különböző ízű, színű tésztánk lesz)
Az egyik tésztából csipünk egy kis tészta darabkát (kb. kis dió nagyságút) és golyókká formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztagolyókat. Utána egy villával kissé lenyomjuk (így mintázzuk). Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. (Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz).
Ha megsült, kivesszük, és jöhet a következő adag.
A kihűlt kekszeket egy zárható tetejű dobozban tároljuk!
Ebből az adagból 27 db keksz lett.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! :)
Tipp:
Én a pucs ízű keksz tésztájába tettem 2 csepp piros színű ételszínezéket, hogy színesebb legyen!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »