Villámgyors pudingos keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 2 csomag főző pudingpor (bármilyen ízű)
- 10 dkg porcukor
- fél csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingpor kivételével az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, tésztává összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, és az egyikbe beledolgozzuk a vanília ízű pudingport, a másik tésztába pedig a puncs ízű pudingport. (Két különböző ízű, színű tésztánk lesz)
Az egyik tésztából csipünk egy kis tészta darabkát (kb. kis dió nagyságút) és golyókká formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztagolyókat. Utána egy villával kissé lenyomjuk (így mintázzuk). Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. (Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz).
Ha megsült, kivesszük, és jöhet a következő adag.
A kihűlt kekszeket egy zárható tetejű dobozban tároljuk!
Ebből az adagból 27 db keksz lett.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! :)
Tipp:
Én a pucs ízű keksz tésztájába tettem 2 csepp piros színű ételszínezéket, hogy színesebb legyen!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »