Villámgyors pudingos keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 2 csomag főző pudingpor (bármilyen ízű)
- 10 dkg porcukor
- fél csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingpor kivételével az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, tésztává összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, és az egyikbe beledolgozzuk a vanília ízű pudingport, a másik tésztába pedig a puncs ízű pudingport. (Két különböző ízű, színű tésztánk lesz)
Az egyik tésztából csipünk egy kis tészta darabkát (kb. kis dió nagyságút) és golyókká formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztagolyókat. Utána egy villával kissé lenyomjuk (így mintázzuk). Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. (Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz).
Ha megsült, kivesszük, és jöhet a következő adag.
A kihűlt kekszeket egy zárható tetejű dobozban tároljuk!
Ebből az adagból 27 db keksz lett.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! :)
Tipp:
Én a pucs ízű keksz tésztájába tettem 2 csepp piros színű ételszínezéket, hogy színesebb legyen!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »