Pálmalevél recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 csésze cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta, felengedett
Elkészítése:
Keverjük össze a cukrot, a fahéjat és narancs héját egy tálban. Nyújtsuk ki a tésztát kb fél cm vastagra. Tekerjük fel a sodrófára, majd a cukor keverék felét szórjuk a deszkára, tegyük vissza a tésztát, majd a cukor másik felét szórjuk a tetejére és nyújtsuk egy kicsit meg hogy a cukor alul és felül is tapadjon a tésztához.
Tekerjük fel a tésztát úgy mind két végéről hogy középen találkozzanak, nyomkodjuk össze háztartási fóliába csomagolva még egy kicsit igazítsunk rajta hogy szoros legyen tegyük hűtőbe kb egy órára.
Majd onnan kivéve szeleteljük fel kb fél cm vastagra sütőpapírral bélelt lapra tesszük.
Előmelegített sütőben süssük meg félig, fordítsuk át, és süssük aranybarnára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »