Nutellás piskótagolyók recept

Hozzávalók
- segítő gyerekkezek :)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 1 dl olaj
- 2 dl habtejszín
- 2 dkg kakaópor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kókuszreszelék
Gyúráshoz
- 5-6 ek Nutella, vagy házi mogyorókrém
- banán (opcionális)
- kókuszreszelék
- lekvár (opcionális)
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében összekeverjük. Mindig jól elkeverjük, amikor az új hozzávalót adjuk hozzá.
Bízzuk a gyerekekre, legfeljebb ha nem végeznek túl alapos munkát, egy kicsit segítsünk rá. Ha kész, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és nagyjából elegyengetjük, hogy egyforma vastag legyen mindenhol, de nem kell precíznek lenni a sarkaknál, mivel a tésztából rövidesen morzsakupac lesz.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük. Hagyjuk picit kihűlni, majd ismét a gyerekekre bízzuk a munkát, és egy jó mély, öblös tálat teszünk eléjük, amibe beletörhetik/morzsolhatják a sütit. Villával, kézzel széttörhetik. (Ha nem gyerekekkel dolgozunk, az aprítógép segít nekünk összeállítani mindent jó krémesre.) Ezután már csak hozzá kell adnunk annyi mogyorókrémet, amennyit felvesz a tészta.
Folyamatosan gyúrva adagoljuk, hogy kellően összeálljon az egész. (Ha banánt is teszünk hozzá, azt előzőleg villával vagy botmixerrel pürésítsük.) Lekvárt is tehetünk bele, a sárgabarack például tökéletesen passzol a csokis mogyorókrémhez és a kókuszhoz, fincsi lesz, meglátjátok!
Ha kész, golyókat formázunk, amit hagyhatunk pucéran is, vagy meg is forgathatjuk kókuszreszelékben. És kész is van ez az egyszerű nasi, amiből nagyjából 30-35 folyót fogunk kapni. (Ezek nem apró golyók, mini muffin kapszlikban ülnek.)Na ugye, hogy gyerekjáték? Nekünk az volt. ;-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »