Mikrós süti, kicsit másképp recept

Tésztához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek tej
- 6 ek liszt
- 3-4 ek kakaópor
- 6 ek cukor
- 3-4 ek étolaj
- 2 kk sütőpor
Krémhez:
- 1 db tiramisu ízű pudingpor
- 0.5 l tej
- 3 ek cukor
Tetejére:
- 0.2 l habtejszín
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy kerek mikrózható edénybe teszem és jól eldolgozom, majd ezután 10 percre berakom a mikróba. Miután kivettem a mikróból és hűlt egy picit, feldarabolom kisebb kockákra és egy szögletes jénaiba pakolom, minél egyenletesebben.
Megcsinálom a krémet, ami egy egyszerű puding és még forró állapotában ráöntöm a tésztára. Hagyom hűlni úgy egy órát, majd felverem a tejszínt kemény habbá és a tetejére rakom.
Végül gőz fölött megolvasztom az étcsokoládét és rácsorgatom a tetejére. A hűtőben hagyom egy éjszakát állni, másnapra tökéletesen össze érnek az ízek.
Isteni finomság és nagyon egyszerű az elkészítése. Én már többször csináltam, garantáltan elfogy és vendégvárónak is tökéletes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »