Mikrós süti, kicsit másképp recept

Tésztához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek tej
- 6 ek liszt
- 3-4 ek kakaópor
- 6 ek cukor
- 3-4 ek étolaj
- 2 kk sütőpor
Krémhez:
- 1 db tiramisu ízű pudingpor
- 0.5 l tej
- 3 ek cukor
Tetejére:
- 0.2 l habtejszín
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy kerek mikrózható edénybe teszem és jól eldolgozom, majd ezután 10 percre berakom a mikróba. Miután kivettem a mikróból és hűlt egy picit, feldarabolom kisebb kockákra és egy szögletes jénaiba pakolom, minél egyenletesebben.
Megcsinálom a krémet, ami egy egyszerű puding és még forró állapotában ráöntöm a tésztára. Hagyom hűlni úgy egy órát, majd felverem a tejszínt kemény habbá és a tetejére rakom.
Végül gőz fölött megolvasztom az étcsokoládét és rácsorgatom a tetejére. A hűtőben hagyom egy éjszakát állni, másnapra tökéletesen össze érnek az ízek.
Isteni finomság és nagyon egyszerű az elkészítése. Én már többször csináltam, garantáltan elfogy és vendégvárónak is tökéletes.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »