Mikrós süti, kicsit másképp recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tésztához:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek tej
- 6 ek liszt
- 3-4 ek kakaópor
- 6 ek cukor
- 3-4 ek étolaj
- 2 kk sütőpor
Krémhez:
- 1 db tiramisu ízű pudingpor
- 0.5 l tej
- 3 ek cukor
Tetejére:
- 0.2 l habtejszín
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy kerek mikrózható edénybe teszem és jól eldolgozom, majd ezután 10 percre berakom a mikróba. Miután kivettem a mikróból és hűlt egy picit, feldarabolom kisebb kockákra és egy szögletes jénaiba pakolom, minél egyenletesebben.
Megcsinálom a krémet, ami egy egyszerű puding és még forró állapotában ráöntöm a tésztára. Hagyom hűlni úgy egy órát, majd felverem a tejszínt kemény habbá és a tetejére rakom.
Végül gőz fölött megolvasztom az étcsokoládét és rácsorgatom a tetejére. A hűtőben hagyom egy éjszakát állni, másnapra tökéletesen össze érnek az ízek.
Isteni finomság és nagyon egyszerű az elkészítése. Én már többször csináltam, garantáltan elfogy és vendégvárónak is tökéletes.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.