Mikrós süti, kicsit másképp recept
Tésztához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek tej
- 6 ek liszt
- 3-4 ek kakaópor
- 6 ek cukor
- 3-4 ek étolaj
- 2 kk sütőpor
Krémhez:
- 1 db tiramisu ízű pudingpor
- 0.5 l tej
- 3 ek cukor
Tetejére:
- 0.2 l habtejszín
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy kerek mikrózható edénybe teszem és jól eldolgozom, majd ezután 10 percre berakom a mikróba. Miután kivettem a mikróból és hűlt egy picit, feldarabolom kisebb kockákra és egy szögletes jénaiba pakolom, minél egyenletesebben.
Megcsinálom a krémet, ami egy egyszerű puding és még forró állapotában ráöntöm a tésztára. Hagyom hűlni úgy egy órát, majd felverem a tejszínt kemény habbá és a tetejére rakom.
Végül gőz fölött megolvasztom az étcsokoládét és rácsorgatom a tetejére. A hűtőben hagyom egy éjszakát állni, másnapra tökéletesen össze érnek az ízek.
Isteni finomság és nagyon egyszerű az elkészítése. Én már többször csináltam, garantáltan elfogy és vendégvárónak is tökéletes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

