Kókuszos tejbegríz torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4,5 dl tej
- csipet só
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 12 dkg búzadara
- 10-15 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 12 dkg étcsoki
- 2 dl habtejszín
- kókuszforgács
Elkészítése:
A tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyamatosan kevergetve csomómentesre főzöm addig, amíg pöfékelni nem kezd.
Ekkor formába öntöm. Én egy 16 cm-es kis tortaformába öntöttem, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltem a könnyebb eltávolítás végett. Így lett torta. De tehetitek szögletes formába, készülhet lapos változatban, vendégeknek ez is ideális. A kész remekmű nagyon finom, viszont rettentően laktató, így ne vágjatok óriási szeleteket, inkább duplázzatok, ha valakibe mégis belefér kettő. ;-)
A csokimázhoz a habtejszínbe tördeljük a csokoládét és elkezdjük összeforralni. Ha kész, picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan rácsurgatjuk a kókuszos tejbegrízünkre.
FIGYELEM! Ha ti is 16-os tortaformát használtok, a fenti csokimáz fele is elegendő rá! Ha nagyobb felületen szétterítitek, akkor viszont rámegy az egész. ;-) Viszont no para, ha marad a csokiból, szeleteljetek pár almát, és esti nasiként mártogassátok bele, ahogy azt én is tettem.
A kókuszos tejbegríz torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »