Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított almás recept

Fordított  almás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg kristálycukor
    • 25 dkg kinyújtott leveles tészta
    • 2 teáskanál őrölt fahéj
    • 6 nagyobb savanykás alma
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:

    Veszünk egy megfelelő méretű tepsit,kikenjük vastagon a vajjal,beleszórjuk a kristálycukrot. Az almákat megpucoljuk, szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citrom lével, majd sorban lerakjuk a tepsibe.

    A tepsit felrakjuk a gázra és nagy lángon addig sütjük, amíg az alma elkezd karamellízálódni. Ekkor betesszük a 180 fokos előmelegített sütőbe 15 percre, majd kivesszük, megszórjuk a fahéjjal, végezetül beborítjuk a leveles tésztával.

    Újabb 15 percre visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük. Ha megsült, egy tálcára borítjuk, úgy, hogy az almaszeletek legyenek felül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá