Fordított almás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 25 dkg kinyújtott leveles tészta
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 6 nagyobb savanykás alma
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Veszünk egy megfelelő méretű tepsit,kikenjük vastagon a vajjal,beleszórjuk a kristálycukrot. Az almákat megpucoljuk, szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citrom lével, majd sorban lerakjuk a tepsibe.
A tepsit felrakjuk a gázra és nagy lángon addig sütjük, amíg az alma elkezd karamellízálódni. Ekkor betesszük a 180 fokos előmelegített sütőbe 15 percre, majd kivesszük, megszórjuk a fahéjjal, végezetül beborítjuk a leveles tésztával.
Újabb 15 percre visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük. Ha megsült, egy tálcára borítjuk, úgy, hogy az almaszeletek legyenek felül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


