Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 csapott evőkanál finomliszt
- 2-3 csapott evőkanál cukor vagy gyümölcscukor
- 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
- 2 evőkanál főző kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olaj (ínyenceknek dióolaj)
- 2 evőkanál tej
Elkészítése:
Vegyük a bögrét, és kanalazzuk bele a száraz elemeket.
Jó alaposan keverjük őket össze. Üssük rá a tojást, és adjuk hozzá a nedves elemeket. Egy kanál segítségével alaposan keverjük össze a hozzávalókat, folyós masszát kapunk. A bögre szélét törüljük le egy szalvétával. Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe, majd állítsuk be az időszabályozót 3 percre. Kb. 1 perc alatt szépen megemelkedik a tészta, de ne vegyük ki előbb semmi esetre sem. Ha megállt a mikró, hagyjuk bent 30 másodpercet, majd vegyük ki.
Nekem szépen kiesett a formából a sütemény, de ha ez nem menne ilyen simán, akkor egy kés segítségével vágjuk körbe, mielőtt kivennénk. A süti a bögre formájától függően lehet magas is. Ha ez így van, nekem így volt, akkor vágjuk ketté, majd így tegyük a tányérra.
Csokis karamellöntettel és naranccsal nagyon finom.
Mákos, narancsos verzió:
Hozzávalók:
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukros darált mák
- 1 evőkanál cukor vagy gyümölcscukor
- csipet szódabikarbóna vagy sütőpor
- 1 tojás
- 2 evőkanál olaj (vagy. dióolaj)
- 1-1 evőkanál tej és narancslé vagy csak 2 evőkanál narancslé
- csipet fahéj
A bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »