Vaníliás linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 90 dkg finomliszt
- 60 dkg margarin/vaj
- 30 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Szóráshoz:
- 3 ek darát dió
- 2 ek kristálycukor
Töltéshez:
- kb. 50 dkg házi baracklekvár
Továbbá:
- étcsokoládé
- olaj
- szórócukor
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Elmorzsoljuk benne a margarint/vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összegyúrjuk a linzer tésztát.
5 részre osztjuk, és fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tésztát kiveszünk a hűtőből, és lisztezett felületen kb. 3 mm-esre nyújtjuk, és kívánt formára szúrjuk.
A diós linzerekhez a formákat lekenjük tojásfehérjével, és belemártjuk a cukorral elkevert dióba. Amiket csokisra szeretnénk, azokat hagyjuk simán.
A már meleg sütőbe téve kb. 10 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. A simán maradt linzereket a vízgőz felett, olajjal megolvasztott csokiba mártjuk, és szóró cukorral/kókuszreszelékkel meghintjük.
2-2 linzert baracklekvárral összeragasztunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

