Vaníliás karika recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg kukoricaliszt (ettől lesz igazán keksz a keksz)
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 tk vanília kivonat vagy 1 vanília rúd belseje
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tk sütőpor
- és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz
- az aljára étcsokoládé
Elkészítése:
A liszteket, a porcukrot, a csipet sót és a vaníliás cukrot összekeverjük. A szoba hőmérsékletű margarinnal vagy vajjal alaposan elmorzsoljuk (ha van késes aprítónk, tökéletesen elvégzi ezt a mozzanatot helyettünk). Hozzáadjuk a vanília kivonatot (vagy a vanília rúd belsejét), a sütőport és a 2 tojás sárgáját. Szépen összedolgozzuk, ha nem áll össze a tészta, egy kevés vízzel segíthetünk ezen, de csínján bánjunk vele! Ha összeállt egy nagy gombóccá, fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát kb 1 cm vastagra nyújtjuk, és linzer kiszúróval kiszaggatjuk a kekszeket. Ennek hiányában fogunk 2 pogácsa szaggatót (egy nagyot és egy minit) és az ízén semmit se ront, ha sima karikákat kapunk, ugyebár.
A kekszeket kb 10-15 perc alatt szép világosra sütjük (ne hagyjuk, hogy megbarnuljon, mert más lesz az állaga, keményebb).
Ha kihűlt, az alját olvasztott étcsokoládéba mártjuk, egy késsel picit lehúzzuk (azért maradjon ám rajta), majd sütőpapírra rakosgatjuk és hűvösre tesszük (hűtő). Ha a csokoládé visszadermedt, le tudjuk szedni a sütőpapírról.
Jól záródó fémdobozban napokig eláll (mivel a csokit nem temperáltuk, hűvös helyen tartsuk, hogy ne olvadjon meg nagyon).
Tipp:
A blogomon egy új rovat indul, DIY – Csináld magad! Olyan bolti ételeket hozok, amiket otthon is egyszerűen elkészíthetünk! Ilyen ez a vaníliás karika is! ;-) Mottó: Cseréld le a boltit házira!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »