Vaníliakrémmel töltött leveles tészta recept

Hozzávalók:
- 1 csomag kész leveles tészta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2-3 evőkanál kristálycukor
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szeletelt mandula
Elkészítése:
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd hűlni hagyjuk.
A kész leveles tésztából kb. 10 x 10 cm-es méretű négyzeteket vágunk, a széleit felvert tojással megkenjük.
A tészták közepére 1 teáskanál krémet teszünk, két szélét jobbról-balról 1 centit ráhajtjuk, majd feltekerjük.
Picit megnyomogatjuk a tekercsek széleinél, hogy jobban tapadjanak, sülés közben ne nyíljanak szét.
Ezután a maradék tojással a tetejüket megkenjük, és megszórjuk a mandulával. Gáztepsire sorakoztatva 180-200 fokon 10-15 perc alatt (sütőtől függően) megsütjük, és még forrón, porcukorral meghintve tálaljuk.
A vaníliakrémmel töltött leveles tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »