Vanília-lime tejes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 dkg cukor
- 1 vanília rúd
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 lime reszelt héja
- 1/2 lime leve
- 1 csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 liter tej
- 16 dkg liszt
- kevés vaj a tepsihez
Elkészítése:
Keverjük habosra hozzávalókat a tej és a liszt kivételével. A vanília rudat vágjuk fel hosszában és egy éles késsel kaparjuk ki a magokat, amit szintén adjuk hozzá. Ezután felváltva és apránként keverjük bele a lisztet és a tejet. Pite formát vajazzuk ki és már mehet is bele a massza.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd a pitét 10 percig süssük magas hőfokon. Utána vegyük le 170 fokra a sütő hőfokát és további 30-35 percig süssük benne.
Ha kihűlt szórjuk meg porcukorral, de adhatunk mellé lekvárt vagy gyümölcsszószt is.
Kiadós leves után is tökéletes második fogás.
Tipp:
Ez a mennyiség egy pite formába elegendő, de süthetjük dupla mennyiséggel is akkor egy nagyobb tepsit használjuk és a végén kockákra vágjuk a pitét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »