Vanília-lime tejes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 dkg cukor
- 1 vanília rúd
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 lime reszelt héja
- 1/2 lime leve
- 1 csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 liter tej
- 16 dkg liszt
- kevés vaj a tepsihez
Elkészítése:
Keverjük habosra hozzávalókat a tej és a liszt kivételével. A vanília rudat vágjuk fel hosszában és egy éles késsel kaparjuk ki a magokat, amit szintén adjuk hozzá. Ezután felváltva és apránként keverjük bele a lisztet és a tejet. Pite formát vajazzuk ki és már mehet is bele a massza.
A sütőt melegítsük elő 190 fokra, majd a pitét 10 percig süssük magas hőfokon. Utána vegyük le 170 fokra a sütő hőfokát és további 30-35 percig süssük benne.
Ha kihűlt szórjuk meg porcukorral, de adhatunk mellé lekvárt vagy gyümölcsszószt is.
Kiadós leves után is tökéletes második fogás.
Tipp:
Ez a mennyiség egy pite formába elegendő, de süthetjük dupla mennyiséggel is akkor egy nagyobb tepsit használjuk és a végén kockákra vágjuk a pitét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »