Vajdasági Jaffa szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
1 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 ek cukor (kb. 48 dkg)
- 24 ek liszt (kb. 48 dkg)
- 24 ek tej
- 1 sütőpor
- 6 ek étolaj
Krémhez:
- 3 ek baracklekvár
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl víz
- 1 narancs
Tetejére:
- 15 dkg csokoládémáz
Elkészítése:
1 egész narancsot tegyünk be a fagyasztóba.
A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tésztát sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk 2 lapra.
Krém készítése:
A lekvárt a cukorral és a vízzel elkeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk. Ha kihűlt, az egyik lap tésztát morzsoljuk bele, majd reszeljük hozzá a fagyasztóból elővett narancsot. Az így kapott krémet kenjük rá a maradék piskótalapra.
Vízgőz felett olvasztott csokoládéval vonjuk be a tetejét.
Tipp:
Gyermekkorom legfinomabb sütije! Ennek a finomságnak az elkészítését is Anyukámtól tanultam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.