Vajdasági Jaffa szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 24 ek cukor (kb. 48 dkg)
- 24 ek liszt (kb. 48 dkg)
- 24 ek tej
- 1 sütőpor
- 6 ek étolaj
Krémhez:
- 3 ek baracklekvár
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl víz
- 1 narancs
Tetejére:
- 15 dkg csokoládémáz
Elkészítése:
1 egész narancsot tegyünk be a fagyasztóba.
A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tésztát sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk 2 lapra.
Krém készítése:
A lekvárt a cukorral és a vízzel elkeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk. Ha kihűlt, az egyik lap tésztát morzsoljuk bele, majd reszeljük hozzá a fagyasztóból elővett narancsot. Az így kapott krémet kenjük rá a maradék piskótalapra.
Vízgőz felett olvasztott csokoládéval vonjuk be a tetejét.
Tipp:
Gyermekkorom legfinomabb sütije! Ennek a finomságnak az elkészítését is Anyukámtól tanultam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


