Vajdasági Jaffa szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 24 ek cukor (kb. 48 dkg)
- 24 ek liszt (kb. 48 dkg)
- 24 ek tej
- 1 sütőpor
- 6 ek étolaj
Krémhez:
- 3 ek baracklekvár
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl víz
- 1 narancs
Tetejére:
- 15 dkg csokoládémáz
Elkészítése:
1 egész narancsot tegyünk be a fagyasztóba.
A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tésztát sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk 2 lapra.
Krém készítése:
A lekvárt a cukorral és a vízzel elkeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk. Ha kihűlt, az egyik lap tésztát morzsoljuk bele, majd reszeljük hozzá a fagyasztóból elővett narancsot. Az így kapott krémet kenjük rá a maradék piskótalapra.
Vízgőz felett olvasztott csokoládéval vonjuk be a tetejét.
Tipp:
Gyermekkorom legfinomabb sütije! Ennek a finomságnak az elkészítését is Anyukámtól tanultam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


