Vajdasági Jaffa szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 ek cukor (kb. 48 dkg)
- 24 ek liszt (kb. 48 dkg)
- 24 ek tej
- 1 sütőpor
- 6 ek étolaj
Krémhez:
- 3 ek baracklekvár
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl víz
- 1 narancs
Tetejére:
- 15 dkg csokoládémáz
Elkészítése:
1 egész narancsot tegyünk be a fagyasztóba.
A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tésztát sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk 2 lapra.
Krém készítése:
A lekvárt a cukorral és a vízzel elkeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk. Ha kihűlt, az egyik lap tésztát morzsoljuk bele, majd reszeljük hozzá a fagyasztóból elővett narancsot. Az így kapott krémet kenjük rá a maradék piskótalapra.
Vízgőz felett olvasztott csokoládéval vonjuk be a tetejét.
Tipp:
Gyermekkorom legfinomabb sütije! Ennek a finomságnak az elkészítését is Anyukámtól tanultam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »