Vajas szívecske recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- áfonya dzsem (sűrű, sütésálló)
- 10 dkg porcukor
- 1 kk citromlé
- málnalé
Elkészítése:
A téglalap alakú vajastésztákat kettévágtam négyzetekre, és megtöltöttem az áfonyadzsemmel. A tészta széleit megkentem tojással, és kettőbe hajtottam. Ezután a két csücskét visszahajtva összefogtam. Így lett szív alakja.
Tetejét is megkentem tojással, majd 200 fokon, 10 perc alatt készre sütöttem.
A porcukrot a citromlével és kevés málnaszörppel kikevertem, majd megöntöztem vele a kis sütiket. Még melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

