Vajas szívecske recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- áfonya dzsem (sűrű, sütésálló)
- 10 dkg porcukor
- 1 kk citromlé
- málnalé
Elkészítése:
A téglalap alakú vajastésztákat kettévágtam négyzetekre, és megtöltöttem az áfonyadzsemmel. A tészta széleit megkentem tojással, és kettőbe hajtottam. Ezután a két csücskét visszahajtva összefogtam. Így lett szív alakja.
Tetejét is megkentem tojással, majd 200 fokon, 10 perc alatt készre sütöttem.
A porcukrot a citromlével és kevés málnaszörppel kikevertem, majd megöntöztem vele a kis sütiket. Még melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »