Vajas szívecske recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- áfonya dzsem (sűrű, sütésálló)
- 10 dkg porcukor
- 1 kk citromlé
- málnalé
Elkészítése:
A téglalap alakú vajastésztákat kettévágtam négyzetekre, és megtöltöttem az áfonyadzsemmel. A tészta széleit megkentem tojással, és kettőbe hajtottam. Ezután a két csücskét visszahajtva összefogtam. Így lett szív alakja.
Tetejét is megkentem tojással, majd 200 fokon, 10 perc alatt készre sütöttem.
A porcukrot a citromlével és kevés málnaszörppel kikevertem, majd megöntöztem vele a kis sütiket. Még melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »