Vajas keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj (a margarin nem jó!)
- 10 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Díszítéshez:
- durvára vagdalt dió vagy mandula (el is hagyható)
Elkészítése:
Az összes száraz alapanyagot elkeverjük egy nagyobb tálban, majd elmorzsoljuk a vajjal. Morzsás, nem összeálló alapot kapunk. A tojást felverjük és eldolgozzuk a morzsás alappal.
Négy részre osztjuk a tésztát és rudakat formázunk belőle, majd lisztezett deszkán egy éles késsel kb. 2 cm-es korongokra szeleteljük.
A korongokat kicsit kilapítjuk, hogy kb. 1 cm vastagságú, 5 cm átmérőjű kekszeink legyenek. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt, rárakjuk a korongokat és dióval, mandulával megszórjuk.
Előmelegített, 200 fokos sütőben addig sütjük, míg enyhén színesedni kezdenek a kekszek.
Tipp:
Ebből az alapanyag mennyiségből kb. 40-44 db kekszet kapunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »