Vajas keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj (a margarin nem jó!)
- 10 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Díszítéshez:
- durvára vagdalt dió vagy mandula (el is hagyható)
Elkészítése:
Az összes száraz alapanyagot elkeverjük egy nagyobb tálban, majd elmorzsoljuk a vajjal. Morzsás, nem összeálló alapot kapunk. A tojást felverjük és eldolgozzuk a morzsás alappal.
Négy részre osztjuk a tésztát és rudakat formázunk belőle, majd lisztezett deszkán egy éles késsel kb. 2 cm-es korongokra szeleteljük.
A korongokat kicsit kilapítjuk, hogy kb. 1 cm vastagságú, 5 cm átmérőjű kekszeink legyenek. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt, rárakjuk a korongokat és dióval, mandulával megszórjuk.
Előmelegített, 200 fokos sütőben addig sütjük, míg enyhén színesedni kezdenek a kekszek.
Tipp:
Ebből az alapanyag mennyiségből kb. 40-44 db kekszet kapunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »