Túrós szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
Tésztához:
- 9 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 evőkanál porcukor
- 1 cs sütőpor
- 9 evőkanál liszt
Krémhez:
- 7 dl habtejszín
- 90 dkg túró
- 4 cs vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- kis üveg sárgabaracklekvár
- 1 dl tejföl, ha száraz a krém
- csokireszelék a tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor kihűtjük.
A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, citrom héját és alaposan összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a túróhoz adjuk óvatosan. Ha így száraz lenne a töltelék akkor adjunk hozzá kevés tejfölt.
A kihűlt piskótát kenjük meg lekvárral, majd simítsuk rá a túrós tölteléket és szórjuk meg reszelt csokival. Tetszés szerint szeleteljük és tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.