Szőlős vargabéles recept

Hozzávalók 8 személyre:
- 50 dkg tehén túró
- 10 dkg cérnametélt
- 1 cs réteslap /8 lapos/
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 dl tejföl
- 10 dkg mazsola
- 1 nagyobb fürt édes szőlő
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 6 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat, tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a csomag réteslap felével /4 lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a massza felét majd rászórjuk a szőlőszemeket és befedjük a massza másik felével. Betakarjuk a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Ezután előmelegített sütőben kb 40 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva porcukorral szórva tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »