Szőlős vargabéles recept

Hozzávalók 8 személyre:
- 50 dkg tehén túró
- 10 dkg cérnametélt
- 1 cs réteslap /8 lapos/
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 dl tejföl
- 10 dkg mazsola
- 1 nagyobb fürt édes szőlő
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 6 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat, tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a csomag réteslap felével /4 lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a massza felét majd rászórjuk a szőlőszemeket és befedjük a massza másik felével. Betakarjuk a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Ezután előmelegített sütőben kb 40 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva porcukorral szórva tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »