Szőlős vargabéles recept
Hozzávalók 8 személyre:
- 50 dkg tehén túró
- 10 dkg cérnametélt
- 1 cs réteslap /8 lapos/
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 dl tejföl
- 10 dkg mazsola
- 1 nagyobb fürt édes szőlő
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 6 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor kétharmadával habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, reszelt citromhéjat, tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, és kibéleljük a csomag réteslap felével /4 lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a massza felét majd rászórjuk a szőlőszemeket és befedjük a massza másik felével. Betakarjuk a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Ezután előmelegített sütőben kb 40 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva porcukorral szórva tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok! :)