Sült túrótorta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először begyúrjuk a linzer tésztát. A lisztet egy tálba mérjük, elmorzsoljuk benne a margarint, belegyúrjuk a porcukrot, a tojások sárgát, a citrom héjat, sót és a vaníliás cukrot is. Ne gyúrjuk sokáig, csak míg összeáll. Ezután tegyük hűtőbe egy jó fél órára.
Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk kb fél centi vastagra, majd egy 22 cm átmérőjű karikát vágjunk ki belőle (tegyük rá a formát és úgy vágjuk körbe). A forma alját borítsuk sütőpapírral és fektessük bele a tésztát. Jól szurkáljuk meg villával. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük majdnem készre. Szép színt kapjon a teteje. A tésztából leeső részeket gyúrjuk újra össze és nyújtsuk ki. Szaggassuk ki linzer kiszúrókkal.
Ha kész a torta alapja, akkor vegyük ki a sütőből és keverjük össze a krémet. A töltelékhez a túrót törjük át egy szitán (fém tésztaszűrő is megfelel), tegyük hozzá a cukrot, vaníliát, tojásokat és keverjük jól össze. Ezután keverjük bele a keményítőt, a habtejszínt, citromhéjat.
A krémet töltsük a megsült tésztára, majd tegyük vissza a sütőbe és mérsékeljük a hőt 160 fokra. Nagyjából 90 perc alatt süssük készre.
Ha megsült, tálalás előtt teljesen hűtsük ki. Nehéz megvárni, de megéri, különben nem lehet szép szeleteket vágni.
Ugye, milyen guszta? Rumos szilvalekvárral vagy magában fogyasztottuk. Szerintem leginkább savanykás gyümölcsök illenek hozzá, de valaki a sárgabaracklekvárra esküszik. Hát én a fanyarságra szavazok. De döntse el mindenki magának.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »