Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült túrótorta recept

Sült túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Linzer tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • reszelt ciromhéj

    Túró töltelék:

    • 1/2 kg túró
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 34 g keményítő
    • 1,6 dl (hab)tejszín
    • citromhéj
    • vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Először begyúrjuk a linzer tésztát. A lisztet egy tálba mérjük, elmorzsoljuk benne a margarint, belegyúrjuk a porcukrot, a tojások sárgát, a citrom héjat, sót és a vaníliás cukrot is. Ne gyúrjuk sokáig, csak míg összeáll. Ezután tegyük hűtőbe egy jó fél órára.

    Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk kb fél centi vastagra, majd egy 22 cm átmérőjű karikát vágjunk ki belőle (tegyük rá a formát és úgy vágjuk körbe). A forma alját borítsuk sütőpapírral és fektessük bele a tésztát. Jól szurkáljuk meg villával. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük majdnem készre. Szép színt kapjon a teteje. A tésztából leeső részeket gyúrjuk újra össze és nyújtsuk ki. Szaggassuk ki linzer kiszúrókkal.

    Ha kész a torta alapja, akkor vegyük ki a sütőből és keverjük össze a krémet. A töltelékhez a túrót törjük át egy szitán (fém tésztaszűrő is megfelel), tegyük hozzá a cukrot, vaníliát, tojásokat és keverjük jól össze. Ezután keverjük bele a keményítőt, a habtejszínt, citromhéjat.

    A krémet töltsük a megsült tésztára, majd tegyük vissza a sütőbe és mérsékeljük a hőt 160 fokra. Nagyjából 90 perc alatt süssük készre.

    Ha megsült, tálalás előtt teljesen hűtsük ki. Nehéz megvárni, de megéri, különben nem lehet szép szeleteket vágni.
    Ugye, milyen guszta? Rumos szilvalekvárral vagy magában fogyasztottuk. Szerintem leginkább savanykás gyümölcsök illenek hozzá, de valaki a sárgabaracklekvárra esküszik. Hát én a fanyarságra szavazok. De döntse el mindenki magának.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá