Kísérleti túrós recept
Hozzávalók:
- 100 gr zabpehely
- 500 ml víz
- 1 ek vanília aroma
- 1 kk só
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 20 db édesítőszer
- 150 gr alma
- 300 gr sovány túró (szemcsés jobb)
- 90 gr fehérjepor (csokis)
- víz
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kézzel kinyomkodjuk a levét. Az így kapott mennyiség legyen 150 gr. Majd 500 ml vízből egy keveset mikróban felforralunk és feloldjuk benne az édesítőszert. Ezután turmixgépbe rakjuk a zabpelyhet, édesítőszeres vizet, vanília aromát, szódabikarbónát, sót és a vizet. Alaposan összeturmixoljuk. Palacsinta tésztánál picit sűrűbb legyen. Egy kanállal alaposan hozzákeverjük a reszelt almát. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk és szétkenjük rajta a tésztát, kb 0.5 cm vastag legyen.
Majd Sütőben megsütjük. Egy napig állni hagyjuk. Másnap lehúzzuk a sütőpapírról. 4 részre vágjuk. A túró összekeverjük a fehérjével.
Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy ne túl lágy, de kenhető krémet kapjunk. Megkenegetjük a tésztalapokat. A 4 szelet tészta között 3 réteg túrónk lesz. 4 nagy szeletre vágjuk a sütit. A tetejét díszítjük.