Habos-túrós kosárka recept
Hozzávalók:
- Tésztához: leveles tészta
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 3-4 ek cukor
- vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Hab:
- 1/2 l habtejszín
- 2-3 ek cukor
- habfixáló
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Kb 1/2 cm vastagra nyújtjuk. Négyzeteket vágunk belőle. Kiolajozott muffin formába tesszük. A csücskei kilógjanak picit. Előmelegített sütőbe tesszük,de előtte vízzel megspricceljük. Megsütjük. Óvatosan kivesszük. Hagyjuk hűlni. Elkészítjük a túró krémet (Túrót, cukrot,vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat összekeverjük). Megtöltjük a kosárkákat. A habtejszínt, a cukorral, a habfixálóval kemény habbá verjük verjük. A túróhabra nyomjuk. Színes cukort szórhatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

