Gyümölcsös túróbomba recept
Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- baracklekvár
- töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 cs zselatin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15-20 dkg ananász vagy barack konzerv és leve
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, aztán a sárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd a kemény habhoz adjuk apránként. Végül a lisztet a masszához szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. Egy nagy tepsit papírral kibélelünk, és a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kész egy nedves konyharuhára tesszük és óvatosan felcsavarjuk majd addig állni hagyjuk míg kihűl. Közben a túrót áttörjük és a porcukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. A zselatint a gyümölcs levével óvatosan felfőzzük és ha már langyos hozzákeverjük a túróhoz. Már csak a gyümölcsök maradtak hátra összekockázzunk és túrós krémbe keverjük. A kihűlt piskótát kicsavarjuk majd megkenjük baracklekvárral újra felcsavarjuk és ujjnyi vastagságúakra felvágjuk. A piskóta tekercsekkel kibélelünk egy tálat vagy formát az (aljára, és oldalára) tesszük ezután beleöntjük a túrós masszát, majd egy órára a hűtőbe rakjuk még összeáll. Ha már összeállt óvatosan kiborítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

