Túrós puffancs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg rétesliszt
- 5 dkg margarin
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- nyírfacukor
- 400 g túró
- nyírfaporcukor
Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatjuk a meleg tejben a nyírfacukorral és hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd az olvasztott margarint.
Jól összedolgozzuk és 40 percig kelesztjük. A túróhoz ízlés szerint nyírfacukrot adunk és egy tojást. Villával összedolgozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kockára vágjuk. Ezeket a kockákat fogjuk egymásra pakolni,közé túrót rakunk.
A széleit összenyomkodjuk,majd kézzel körbe forgatva kör alakokat formálunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb 10 percet sütjük.
A tetejét tejjel kenjük meg mielőtt berakjuk és egyszer a sütés felénél is, ez puhítja a tésztát. Amikor készen van szórjuk meg nyírfaporcukorral.
Tipp:
Készítheted cukorral és porcukorral is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

