Túrós puffancs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg rétesliszt
- 5 dkg margarin
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- nyírfacukor
- 400 g túró
- nyírfaporcukor
Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatjuk a meleg tejben a nyírfacukorral és hozzáadjuk a lisztet és a tojást, majd az olvasztott margarint.
Jól összedolgozzuk és 40 percig kelesztjük. A túróhoz ízlés szerint nyírfacukrot adunk és egy tojást. Villával összedolgozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kockára vágjuk. Ezeket a kockákat fogjuk egymásra pakolni,közé túrót rakunk.
A széleit összenyomkodjuk,majd kézzel körbe forgatva kör alakokat formálunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb 10 percet sütjük.
A tetejét tejjel kenjük meg mielőtt berakjuk és egyszer a sütés felénél is, ez puhítja a tésztát. Amikor készen van szórjuk meg nyírfaporcukorral.
Tipp:
Készítheted cukorral és porcukorral is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »