Túrós gúla recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 12 ek baracklekvár
- Krémhez:1/2 kg túró
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg porcukor
- 1.5 dl tej
- 1 cs zselatin
- 2 db narancs
Elkészítése:
Tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a cukrot,majd a ,tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk. Óvatosan összekeverjük és egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és 30 percig 180 fokon megsütjük. Amikor megsült egy vizes ruhára borítjuk feltekerjük.Majd amikor teljesen kihűlt megkenjük lekvárral és ismét feltekerjük. Felszeleteljük és folpackkal kibélelt kerek tálat kirakunk vele.
A krémhez a túrót villával összetörjük és összekeverjük a cukorral és a habtejszínnel. A tejet meglangyosítjuk csomómentesen elkeverjük benne a zselatint és a túróhoz keverjük majd hozzáadjuk a megpucolt felkockázott narancsot. A formába beleöntjük a krémet és 5 perces dermedés után befedjük a megmaradt tekerccsel. Hűtőbe dermesztjük fél napig.Fogyasztás előtt egy tálcára borítjuk majd eltávolítjuk róla a fóliát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »