Túrós gúla recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 12 ek baracklekvár
- Krémhez:1/2 kg túró
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg porcukor
- 1.5 dl tej
- 1 cs zselatin
- 2 db narancs
Elkészítése:
Tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a cukrot,majd a ,tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk. Óvatosan összekeverjük és egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és 30 percig 180 fokon megsütjük. Amikor megsült egy vizes ruhára borítjuk feltekerjük.Majd amikor teljesen kihűlt megkenjük lekvárral és ismét feltekerjük. Felszeleteljük és folpackkal kibélelt kerek tálat kirakunk vele.
A krémhez a túrót villával összetörjük és összekeverjük a cukorral és a habtejszínnel. A tejet meglangyosítjuk csomómentesen elkeverjük benne a zselatint és a túróhoz keverjük majd hozzáadjuk a megpucolt felkockázott narancsot. A formába beleöntjük a krémet és 5 perces dermedés után befedjük a megmaradt tekerccsel. Hűtőbe dermesztjük fél napig.Fogyasztás előtt egy tálcára borítjuk majd eltávolítjuk róla a fóliát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »