Túrós gúla recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 12 ek baracklekvár
- Krémhez:1/2 kg túró
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg porcukor
- 1.5 dl tej
- 1 cs zselatin
- 2 db narancs
Elkészítése:
Tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a cukrot,majd a ,tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk. Óvatosan összekeverjük és egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk és 30 percig 180 fokon megsütjük. Amikor megsült egy vizes ruhára borítjuk feltekerjük.Majd amikor teljesen kihűlt megkenjük lekvárral és ismét feltekerjük. Felszeleteljük és folpackkal kibélelt kerek tálat kirakunk vele.
A krémhez a túrót villával összetörjük és összekeverjük a cukorral és a habtejszínnel. A tejet meglangyosítjuk csomómentesen elkeverjük benne a zselatint és a túróhoz keverjük majd hozzáadjuk a megpucolt felkockázott narancsot. A formába beleöntjük a krémet és 5 perces dermedés után befedjük a megmaradt tekerccsel. Hűtőbe dermesztjük fél napig.Fogyasztás előtt egy tálcára borítjuk majd eltávolítjuk róla a fóliát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »