Túrós-barackos szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
- 1 citrom
- 17 dkg liszt
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg túró
- 1 citrom
- 6 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 konzerv barack
- 1 cs vaníliás pudingpor
Tetejére:
- 1 cs piros tortazselé
- 2 evőkanál porcukor
- a konzervből kimaradt baracklé
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot a sárgájához adjuk az olvasztott margarinnal együtt, majd fehéredésig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a sárgás masszával együtt óvatosan a habba dolgozzuk. Egy 22*38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor teljesen kihűtjük, majd két lapba vágjuk.
A krémhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, 6 ek cukrot, majd alaposan elkeverjük. A végén beledolgozzuk az apróra vágott barackot is. A pudingport elkeverjük kb fél dl tejjel és 5 ek cukorral, majd felöntjük a többi tejjel és kis lángon állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt akkor összekeverjük a túrós krémmel.
Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótát. A port kikeverjük a cukorral, majd felöntjük a konzervből kimaradt lével, addig melegítjük, míg a por el nem olvad, majd ha kezd kihűlni akkor a süti tetejére simítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »