Túrófánk recept

Elkészítése:
Az összes összetevőt egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután kb 5 percig hagyjuk állni a masszát.
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal 180 fokrara hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük. A fánkok meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat ne szaggassunk! A fánkokat időnként meg kell kavarni az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket.
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcslekvárral tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő és az átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »