Túrófánk recept

Elkészítése:
Az összes összetevőt egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután kb 5 percig hagyjuk állni a masszát.
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal 180 fokrara hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük. A fánkok meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat ne szaggassunk! A fánkokat időnként meg kell kavarni az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket.
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcslekvárral tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő és az átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »