Túrófánk recept

Elkészítése:
Az összes összetevőt egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de alaposan el legyen keverve! Ezután kb 5 percig hagyjuk állni a masszát.
A lágy masszát két vízbe mártott teáskanállal 180 fokrara hevített olajban 4-5 perc alatt készre sütjük. A fánkok meg fognak dagadni, így kissé púpozott teáskanálnál nagyobb darabokat ne szaggassunk! A fánkokat időnként meg kell kavarni az olajban, és maguktól átfordulnak, ha szépen szaggattuk őket.
Az így kapott túrófánkokat többféleképpen is ízesíthetjük. Porcukrozva gyümölcslekvárral tálalhatjuk. Vagy egy tálban fahéjas porcukrot készítünk elő és az átsütött túrófánkokat az olajból kiszedve, forrón az ízesített porcukorba forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »