Törökméz recept

Hozzávalók:
- 2 dl cukor
- 2 ek méz
- 1,5 tk szódabikarbóna
Elkészítése:
Egy edényben elkeverjük a cukrot a mézzel, majd nagy lángon felolvasztjuk őket. Ha felolvadtak, takarékra vesszük, és aranysárgára pirítjuk.
Ezután beledobjuk a szódabikarbónát, és gyorsan elkeverjük. Gyorsan kiöntjük egy jól kiolajozott tányérra. Egy órát pihentetjük, és lehet fogyasztani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »