Török sütemény recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négyfelé osztjuk, kinyújtjuk és gáztepsi hátán megsütjük 180 fokon 8-10 perc alatt.
Közben elkészítjük a krémet:
A kristálycukrot megpirítjuk (nem karamellizáljuk, csak egy kis színt kapjon a cukor), a tejjel felengedjük, majd belekeverjük a réteslisztet és sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük margarint.
Megtöltjük a lapokat:
1. lap: krém
2. lap: baracklekvár
3. lap: krém
4. lap: máz
A mázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felfőzzük/felverjük, majd rákenjük a sütemény tetejére.
Másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »