Töltött mézes szívek recept
Hozzávalók:
- 1 csomag mézes sütemény fűszerkeverék
- 30 dkg cukor
- 30 dkg rozsliszt
- 45 dkg búzaliszt
- 15 dkg méz
- 5 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dkg szódabikarbóna
- 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
Díszítéshez:
- pisztácia
- zselécukor,stb.
Töltelék:
- áfonya
- málnazselé
Elkészítése:
5 tojást, a cukrot és a fűszerkeveréket a langyosra melegített mézzel habosra verjük.
A rozslisztet, a búzalisztet és a szódabikarbónát keverjük össze és adjuk lassan a habos masszához. A tésztát gyúrjuk simára dagasztógéppel és hagyjuk egy éjszakán át hűtőbe pihenni.
A tésztát nyújtsuk ki 1/2 cm vastagra és szaggassuk ki a szívecskéket. Párosnak kell lenni. Közepes 180°C-on gyorsan megsütjük. Sokáig nem szabad, mert megkeményedik.
Ha kész, az áfonyazselével kettőt összeragasztunk, és megint hagyjuk állni egy napot. Olvasztott csokoládéba mártogatjuk úgy, hogy az oldalát is érje a csoki.
Pisztácia darabokkal, mandulával, vagy aszalt gyümölccsel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

