Töltött mézes szívek recept

Hozzávalók:
- 1 csomag mézes sütemény fűszerkeverék
- 30 dkg cukor
- 30 dkg rozsliszt
- 45 dkg búzaliszt
- 15 dkg méz
- 5 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg szódabikarbóna
- 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
Díszítéshez:
- pisztácia
- zselécukor,stb.
Töltelék:
- áfonya
- málnazselé
Elkészítése:
5 tojást, a cukrot és a fűszerkeveréket a langyosra melegített mézzel habosra verjük.
A rozslisztet, a búzalisztet és a szódabikarbónát keverjük össze és adjuk lassan a habos masszához. A tésztát gyúrjuk simára dagasztógéppel és hagyjuk egy éjszakán át hűtőbe pihenni.
A tésztát nyújtsuk ki 1/2 cm vastagra és szaggassuk ki a szívecskéket. Párosnak kell lenni. Közepes 180°C-on gyorsan megsütjük. Sokáig nem szabad, mert megkeményedik.
Ha kész, az áfonyazselével kettőt összeragasztunk, és megint hagyjuk állni egy napot. Olvasztott csokoládéba mártogatjuk úgy, hogy az oldalát is érje a csoki.
Pisztácia darabokkal, mandulával, vagy aszalt gyümölccsel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »