Tökös-mákos-meggyes süti recept

Hozzávalók:
- 40 dkg spárgatök
- 15 dkg mák (őrölt)
- 35 dkg finomliszt
- 2 dl napraforgó olaj
- 30 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 30 dkg meggy
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk és legyaluljuk.(nem sózzuk meg)
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd apránként a többi hozzávalókat is belekeverjük a meggy kivételével.Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és a tetején egyenletesen elosztjuk a magozott meggyet.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük. Egy kis idő után mérsékeljük a hőfokot, hogy a belseje is átsüljön.Tűpróbáig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »