Tökös-mákos-meggyes süti recept
Hozzávalók:
- 40 dkg spárgatök
- 15 dkg mák (őrölt)
- 35 dkg finomliszt
- 2 dl napraforgó olaj
- 30 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 30 dkg meggy
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk és legyaluljuk.(nem sózzuk meg)
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd apránként a többi hozzávalókat is belekeverjük a meggy kivételével.Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és a tetején egyenletesen elosztjuk a magozott meggyet.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük. Egy kis idő után mérsékeljük a hőfokot, hogy a belseje is átsüljön.Tűpróbáig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

