Tiroli almás rétes recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
Töltelék:
- 1kg alma
- 10 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg búzadara
- őrölt fahéj
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A töltelékhez az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az almát, és fedő alatt kis lángon pároljuk. Rövid idő után hozzáadjuk a cukrot, és addig pároljuk amíg az összes levét elpárolta. Levéve a tűzről belekeverjük a darált diót, búzadarát és az ízesítő anyagokat. Hűtjük.
A tésztát kinyújtjuk, 25 cm-es csíkra vágjuk. A két végéből levágunk 1-1 cm-es csíkot, ez lesz a díszítés.
A tészta közepét enyhén megszórjuk búzadarával, majd rátöltünk a töltelékből. Ráhajtjuk az egyik tészta oldalt, ezt megkenjük tojással majd ráhajtjuk a másik oldalt is. Tepsire tesszük, megkenjük tojással. A két tésztacsíkot kígyózó mintát adva rátesszük a rétesre és ezt is lekenjük tojással. Gőzös sütőben sütjük 220 fokon. Ha már barnul a rétes, a sütő hőfokát alacsonyabbra vesszük, hogy átsüljön a rétes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »