Tiramisu tekercs recept
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g liszt
- 120 g porcukor
- 400 g krémsajt
- 3 ek porcukor
- 250 ml tejszín
- piskóta tallér
- 100 ml kávé
- kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. 6 tojásfehérjéből és egy csipet sóból kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet és alaposan átkeverjük. Ehhez óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük kb. 20 perc alatt.
A tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, óvatosan leszedjük a papírt róla és feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
A tejszínt és a porcukrot kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a krémsajtot és alaposan összekeverjük.
A kihűlt tésztát megtöltjük a krém 2/3 részével. Egy sor hideg kávéba mártott piskótatallért rakunk a tészta alsó részébe, majd feltekerjük. A maradék krémmel lekenjük a tekercset, majd kakaóport szitálunk rá.
Hideg helyen hagyjuk megdermedni.