Tiramisu / Eredeti Olasz / recept

Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 1,5 dl habtejszín
- 30 dkg babapiskóta / savoiardi /
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 személyes adag erős fekete kávé
- 12 dkg porcukor
- Keserű kakaópor a szóráshoz, és egy kevés durvára reszelt étcsokoládé
- egy csepp fahéj aroma
- egy csepp rumaroma
Elkészítése:
Lefőzzük a kávét, majd teszünk bele egy csepp rumaromát. A kávéba belemártjuk egyenként a babapiskótákat és egy jénai aljára tesszük sorban. A mascarponet összekeverjük a habtejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, a tojás sárgájával és egy csepp fahéjjal. Kemény habot verünk a tojás fehérjéből és óvatosan hozzáadjuk a mascarponéhez. A felét rátesszük a babapiskótára, majd teszünk rá még egy réteg babapiskótát, majd a krém másik felét.
Bőségesen megszórjuk szitált keserű kakaóporral, majd egy kevés reszelt étcsokival. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »