Tejfölös -pudingos sütemény recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához: (a tepsi mérete: 22*32 cm)
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- 25 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 0,5 liter tej
- 20 dkg cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 0,5 liter tejföl (20 %-os)
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük.
A pudingokat megfőzzük a cukorral és hűlni hagyjuk. A már kihűlt pudinghoz robotgéppel keverjük hozzá a tejfölt és a vaníliás cukrot.
A krémet a tepsiben lévő tésztára kenjük. Rátesszük a másik kinyújtott tésztát és megsütjük (közepes hőmérsékleten-hőlégkeveréssel 150 fokon, kb 25 perc).
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A krémhez én egy kis reszelt citromhéjat is tettem, de ezt csak magamtól gondoltam, nyugodtan el lehet hagyni. A tejföltől érdekes és finom a sütemény.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.