Tejfölös -pudingos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához: (a tepsi mérete: 22*32 cm)
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 0,5 liter tej
- 20 dkg cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 0,5 liter tejföl (20 %-os)
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen és két részre szedjük.. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és az egyik kinyújtott lapot beletesszük.
A pudingokat megfőzzük a cukorral és hűlni hagyjuk. A már kihűlt pudinghoz robotgéppel keverjük hozzá a tejfölt és a vaníliás cukrot.
A krémet a tepsiben lévő tésztára kenjük. Rátesszük a másik kinyújtott tésztát és megsütjük (közepes hőmérsékleten-hőlégkeveréssel 150 fokon, kb 25 perc).
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A krémhez én egy kis reszelt citromhéjat is tettem, de ezt csak magamtól gondoltam, nyugodtan el lehet hagyni. A tejföltől érdekes és finom a sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »