Tejfölös csodabogár recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 1 nagydoboz tejföl (375g)
- 10 dkg ét tortadara
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a cukrot a tojásokkal elkeverjük, majd a tejfölt is belekanalazzuk. A két részt alaposan összekeverjük, majd a tortadarát is beleszórjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk.
170 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, szeleteljük és meghintjük porcukorral.
Tipp:
Sütés: 170 fok hőlégkeveréssel 35 perc vagy 190 fok alul-felülsütés 35 perc vagy 3-as fokozat gázsütő.
A tejfölös csodabogár kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »