Tejfölös csodabogár recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg cukor
- 1 nagydoboz tejföl (375g)
- 10 dkg ét tortadara
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a cukrot a tojásokkal elkeverjük, majd a tejfölt is belekanalazzuk. A két részt alaposan összekeverjük, majd a tortadarát is beleszórjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk.
170 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, szeleteljük és meghintjük porcukorral.
Tipp:
Sütés: 170 fok hőlégkeveréssel 35 perc vagy 190 fok alul-felülsütés 35 perc vagy 3-as fokozat gázsütő.
A tejfölös csodabogár kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

