Tejfölös csodabogár recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 1 nagydoboz tejföl (375g)
- 10 dkg ét tortadara
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a cukrot a tojásokkal elkeverjük, majd a tejfölt is belekanalazzuk. A két részt alaposan összekeverjük, majd a tortadarát is beleszórjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk.
170 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, szeleteljük és meghintjük porcukorral.
Tipp:
Sütés: 170 fok hőlégkeveréssel 35 perc vagy 190 fok alul-felülsütés 35 perc vagy 3-as fokozat gázsütő.
A tejfölös csodabogár kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »