Tejfölkrémes kevert pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a kevert tésztához:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- fél teáskanál só
- 250 ml tej
- 70 ml olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 250 g liszt
Hozzávalók a tejfölös krémhez:
- 500 g tejföl
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
A tetejére:
- 400 gr meggy
- 1 púpozott teáskanál fahéj
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
A kevert tésztát robotgéppel készítettem, a következő sorrendben: a tojásokat a cukorral, majd sóval, tejjel, olajjal, végén a sütőporos lisztel simára keverem. A tejfölös krémhez egy külön tányérban összekevertem a tejfölt, a tojásokat, és a cukrot.
Egy 20X30 cm-es tepsibes sütőpapírt helyeztem, majd beleöntöttem a kevert tészta kicsit több, mint felét. Erre rákanalaztam a tejfölös krémet, rápakoltam a gyümölcsöt, majd a megmaradt kevert tésztát adagoltam rá egy kanál segítségével.A fahéjat összekutyultam a cukorral, és rászórtam a süti tetejére.
Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percig sütöttem.
Tipp:
Ma meggyel készült. De készülhetett volna bármilyen más gyümölccsel, ami otthon van. A tetejére fahéjas cukrot szórtam, ami ropogósra sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »