Tejfölkrémes kevert pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a kevert tésztához:
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- fél teáskanál só
- 250 ml tej
- 70 ml olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 250 g liszt
Hozzávalók a tejfölös krémhez:
- 500 g tejföl
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
A tetejére:
- 400 gr meggy
- 1 púpozott teáskanál fahéj
- 3 evőkanál cukor
Elkészítése:
A kevert tésztát robotgéppel készítettem, a következő sorrendben: a tojásokat a cukorral, majd sóval, tejjel, olajjal, végén a sütőporos lisztel simára keverem. A tejfölös krémhez egy külön tányérban összekevertem a tejfölt, a tojásokat, és a cukrot.
Egy 20X30 cm-es tepsibes sütőpapírt helyeztem, majd beleöntöttem a kevert tészta kicsit több, mint felét. Erre rákanalaztam a tejfölös krémet, rápakoltam a gyümölcsöt, majd a megmaradt kevert tésztát adagoltam rá egy kanál segítségével.A fahéjat összekutyultam a cukorral, és rászórtam a süti tetejére.
Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percig sütöttem.
Tipp:
Ma meggyel készült. De készülhetett volna bármilyen más gyümölccsel, ami otthon van. A tetejére fahéjas cukrot szórtam, ami ropogósra sült.