Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölkrémes kevert pite recept

Tejfölkrémes kevert pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a kevert tésztához:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g cukor
    • fél teáskanál só
    • 250 ml tej
    • 70 ml olaj
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 250 g liszt

    Hozzávalók a tejfölös krémhez:

    • 500 g tejföl
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g cukor

    A tetejére:

    • 400 gr meggy
    • 1 púpozott teáskanál fahéj
    • 3 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A kevert tésztát robotgéppel készítettem, a következő sorrendben: a tojásokat a cukorral, majd sóval, tejjel, olajjal, végén a sütőporos lisztel simára keverem. A tejfölös krémhez egy külön tányérban összekevertem a tejfölt, a tojásokat, és a cukrot.

    Egy 20X30 cm-es tepsibes sütőpapírt helyeztem, majd beleöntöttem a kevert tészta kicsit több, mint felét. Erre rákanalaztam a tejfölös krémet, rápakoltam a gyümölcsöt, majd a megmaradt kevert tésztát adagoltam rá egy kanál segítségével.A fahéjat összekutyultam a cukorral, és rászórtam a süti tetejére.

    Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percig sütöttem.

    Tipp:

    Ma meggyel készült. De készülhetett volna bármilyen más gyümölccsel, ami otthon van. A tetejére fahéjas cukrot szórtam, ami ropogósra sült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá