Teasütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 18 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 20 dkg liszt
A csokishoz
- 2-3 kanál kakaópor
Töltelék
- baracklekvár
A bevonáshoz:
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet (ha csokisat szeretnénk, akkor a kakaóport is). Jól összekeverjük, majd nyomózsákba töltjük és sütőpapíros tepsire, ízlés szerint szívecskéket, vagy kis halmokat nyomunk.
190 fokon 10 perc alatt megsütjük, amikor kihűltek 1-1-et lekvárral összeragasztunk, majd olvasztott csokoládéba mártjuk, de ez el is maradhat.
Tipp:
Délutáni tea mellé kiváló!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

