Süni keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg porcukor
- 1 kiskanál vanília őrlemény
- csipet só
- 15 dkg puha vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítés:
- 15 dkg tejcsokoládé (kb)
- 1 evőkanál olaj
- 3 csomag csokis tortadara
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a keményítőt és a puha vajat, majd az egészet összemorzsoljuk alaposan. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, vaníliát és a toját, majd összegyúrjuk a tésztát. Kellemes tapintású, nem ragadó puha tésztát kell kapnunk.
A kész tésztából kb diónyi adagokat csípünk le (nekem ezzel a technikával 31 darab sünim lett). A kis adag tésztákat gömbökké formáljuk, majd csepp alakúakká alakítjuk.
A megformázott tésztákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Figyeljük a talpukat. Ha nagyon pirul, akkor vegyük ki hamarabb! Díszítés előtt hűtsük ki teljesen a megsült tésztákat!
A csokit az olajjal olvasszuk össze, majd a kekszek domború oldalát, a sünik hátát mártuk bele és a felesleget húzzuk le, majd rögtön ezután mártsuk bele a tortadarába.
Sorakoztassuk a süniket egy tepsire és hurkapálca vagy egy kicsi habzsák segítségével (amire nagyon pici lyukat vágunk) és a maradék csokival alakítsuk ki a sünik szemeit és orrát.
Amint teljesen megdermedt a csoki, már tálalható is a keksz.