Süni keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg porcukor
- 1 kiskanál vanília őrlemény
- csipet só
- 15 dkg puha vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítés:
- 15 dkg tejcsokoládé (kb)
- 1 evőkanál olaj
- 3 csomag csokis tortadara
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a keményítőt és a puha vajat, majd az egészet összemorzsoljuk alaposan. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, vaníliát és a toját, majd összegyúrjuk a tésztát. Kellemes tapintású, nem ragadó puha tésztát kell kapnunk.
A kész tésztából kb diónyi adagokat csípünk le (nekem ezzel a technikával 31 darab sünim lett). A kis adag tésztákat gömbökké formáljuk, majd csepp alakúakká alakítjuk.
A megformázott tésztákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Figyeljük a talpukat. Ha nagyon pirul, akkor vegyük ki hamarabb! Díszítés előtt hűtsük ki teljesen a megsült tésztákat!
A csokit az olajjal olvasszuk össze, majd a kekszek domború oldalát, a sünik hátát mártuk bele és a felesleget húzzuk le, majd rögtön ezután mártsuk bele a tortadarába.
Sorakoztassuk a süniket egy tepsire és hurkapálca vagy egy kicsi habzsák segítségével (amire nagyon pici lyukat vágunk) a maradék csokival alakítsuk ki a sünik szemeit és orrát.
Amint teljesen megdermedt a csoki, már tálalható is a keksz.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









