Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Süni keksz recept

Süni keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 10 dkg étkezési keményítő
    • 10 dkg porcukor
    • 1 kiskanál vanília őrlemény
    • csipet só
    • 15 dkg puha vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Díszítés:

    • 15 dkg tejcsokoládé (kb)
    • 1 evőkanál olaj
    • 3 csomag csokis tortadara

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a keményítőt és a puha vajat, majd az egészet összemorzsoljuk alaposan. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, vaníliát és a toját, majd összegyúrjuk a tésztát. Kellemes tapintású, nem ragadó puha tésztát kell kapnunk.

    A kész tésztából kb diónyi adagokat csípünk le (nekem ezzel a technikával 31 darab sünim lett). A kis adag tésztákat gömbökké formáljuk, majd csepp alakúakká alakítjuk.

    A megformázott tésztákat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Figyeljük a talpukat. Ha nagyon pirul, akkor vegyük ki hamarabb! Díszítés előtt hűtsük ki teljesen a megsült tésztákat!

    A csokit az olajjal olvasszuk össze, majd a kekszek domború oldalát, a sünik hátát mártuk bele és a felesleget húzzuk le, majd rögtön ezután mártsuk bele a tortadarába.

    Sorakoztassuk a süniket egy tepsire és hurkapálca vagy egy kicsi habzsák segítségével (amire nagyon pici lyukat vágunk) és a maradék csokival alakítsuk ki a sünik szemeit és orrát.

    Amint teljesen megdermedt a csoki, már tálalható is a keksz.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá