Mogyorókrémes aprósütik recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 3 ek zsír vagy olaj
- 2 ek kakaópor (az egyik feléhez)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 cs sütőpor
- kevés tejföl, hogy összeálljon
Töltelék:
- én most mogyorókrémmel töltöttem, de lehet bármilyen főzött krémmel vagy lekvárral is
Elkészítése:
Az alapanyagokból sima tésztát gyúrunk, megfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Fél cm vastagra kinyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk. 190 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.
Ha kihűltek ízlés szerint töltjük főzött krémmel, nutellával, lekvárral, ki mivel szereti.
Tálalás előtt porcukorral díszítjük. (Nekem ebből az adagból 3 ilyen dobozzal lett.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

