Mézeskalács keksz recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg langyos méz
- 5 dkg zsír
- 1 cs mézes fűszerkeverék
- 4 evőkanál tejföl
- 75 dkg liszt
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Én diónyi golyókat formáztam belőle, majd kekszsütőbe nyomkodtam és abban sütöttem ki. Ha nincs ilyen, akkor természetesen elegendő az is, ha kiszaggatjuk és kisütjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb 5-8 perc alatt kisül.
A képen látható mennyiség fél adagból készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »