Mézeskalács keksz recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg langyos méz
- 5 dkg zsír
- 1 cs mézes fűszerkeverék
- 4 evőkanál tejföl
- 75 dkg liszt
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Én diónyi golyókat formáztam belőle, majd kekszsütőbe nyomkodtam és abban sütöttem ki. Ha nincs ilyen, akkor természetesen elegendő az is, ha kiszaggatjuk és kisütjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb 5-8 perc alatt kisül.
A képen látható mennyiség fél adagból készült.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »