Mézeskalács keksz recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 15 dkg porcukor
- 25 dkg langyos méz
- 5 dkg zsír
- 1 cs mézes fűszerkeverék
- 4 evőkanál tejföl
- 75 dkg liszt
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Én diónyi golyókat formáztam belőle, majd kekszsütőbe nyomkodtam és abban sütöttem ki. Ha nincs ilyen, akkor természetesen elegendő az is, ha kiszaggatjuk és kisütjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb 5-8 perc alatt kisül.
A képen látható mennyiség fél adagból készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


