Marcipán ízű szívkeksz recept

Hozzávalók:
- 75 g szoba hőmérsékletű vaj
- 100 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál mandulaaroma (átlátszó)
- 275 g liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk só
- piros ételfesték
Elkészítése:
Robotgéppel habosra keverjük a vajat, majd jól elkeverjük benne (kb 2-3 percen keresztül) a cukrot is. Ezután jön a tojás, majd az aroma és a színezék. A liszt, sütőpor és só keverékét hozzáadjuk a vajas részhez. Légmentesen lefedve kb 1 órára a hűtőbe rakjuk, majd kinyújtjuk – itt újra be lehet tenni a hűtőbe-, majd kiszúrjuk – itt újra hűtjük kb 10 percet. 170 °C-ra előmelegített sütőben 8-12 percet sütjük vigyázva, hogy nehogy túlsüljön a széle. Légmentesen becsomagolva 1 hónapig eltartható. Amikor még meleg, akkor raktam rá a formázható csokiból előre megformázott betűket, így enyhén megolvad, rá lehet a kekszre kicsit nyomni és odatapad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »