Marcipán ízű szívkeksz recept

Hozzávalók:
- 75 g szoba hőmérsékletű vaj
- 100 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál mandulaaroma (átlátszó)
- 275 g liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk só
- piros ételfesték
Elkészítése:
Robotgéppel habosra keverjük a vajat, majd jól elkeverjük benne (kb 2-3 percen keresztül) a cukrot is. Ezután jön a tojás, majd az aroma és a színezék. A liszt, sütőpor és só keverékét hozzáadjuk a vajas részhez. Légmentesen lefedve kb 1 órára a hűtőbe rakjuk, majd kinyújtjuk – itt újra be lehet tenni a hűtőbe-, majd kiszúrjuk – itt újra hűtjük kb 10 percet. 170 °C-ra előmelegített sütőben 8-12 percet sütjük vigyázva, hogy nehogy túlsüljön a széle. Légmentesen becsomagolva 1 hónapig eltartható. Amikor még meleg, akkor raktam rá a formázható csokiból előre megformázott betűket, így enyhén megolvad, rá lehet a kekszre kicsit nyomni és odatapad.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »