Marcipán ízű szívkeksz recept
Hozzávalók:
- 75 g szoba hőmérsékletű vaj
- 100 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál mandulaaroma (átlátszó)
- 275 g liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk só
- piros ételfesték
Elkészítése:
Robotgéppel habosra keverjük a vajat, majd jól elkeverjük benne (kb 2-3 percen keresztül) a cukrot is. Ezután jön a tojás, majd az aroma és a színezék. A liszt, sütőpor és só keverékét hozzáadjuk a vajas részhez. Légmentesen lefedve kb 1 órára a hűtőbe rakjuk, majd kinyújtjuk – itt újra be lehet tenni a hűtőbe-, majd kiszúrjuk – itt újra hűtjük kb 10 percet. 170 °C-ra előmelegített sütőben 8-12 percet sütjük vigyázva, hogy nehogy túlsüljön a széle. Légmentesen becsomagolva 1 hónapig eltartható. Amikor még meleg, akkor raktam rá a formázható csokiból előre megformázott betűket, így enyhén megolvad, rá lehet a kekszre kicsit nyomni és odatapad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

