Kókuszos-étcsokoládés töltött keksz recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 6-8 ek cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 ek kakaópor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- csipet só
- ha szükséges akkor 1-2 ek tej vagy víz
Töltelék:
- 15 dkg kókuszreszelék
- kb 1 dl habtejszín vagy sűrített tej
- 2 ek cukor a habtejszínhez, a sűrített tej már cukrozott!
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Kimérjük egy nagyobb tálba a lisztet, cukrot, kakaót, sót és a sütőport, majd egy nagyobb reszelőn belereszeljük a margarint és elkezdjük gyúrni. A tojásokat szépen adagoljuk hozzá. Egy nagyon jól gyúrható masszát kapunk.Ha száraz a tészta,akkor lehet pár ek tejet adni hozzá.
Egy másik tálba beleöntjük a kókuszt és rá a habtejszínt.Összekeverjük, és ennyi.Jöhet a töltés. Egy diónyi masszát ellapítunk a tenyerünkbe, majd egy kis kókuszt teszünk bele, végül jöhet egy fél vagy negyed étcsokoládé cikk. Összefogjuk, megfordítjuk és ismét ellapítjuk.Nem fog szakadni, nagyon szépen formázható. Mehet is a tepsibe. Kicsit megnőnek sütés közben, kellő távolságot hagyjunk nekik. Kb 20-25 percig sülnek közepes lángon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

