Kókuszos-étcsokoládés töltött keksz recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 6-8 ek cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 ek kakaópor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- ha szükséges akkor 1-2 ek tej vagy víz
Töltelék:
- 15 dkg kókuszreszelék
- kb 1 dl habtejszín vagy sűrített tej
- 2 ek cukor a habtejszínhez, a sűrített tej már cukrozott!
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Kimérjük egy nagyobb tálba a lisztet, cukrot, kakaót, sót és a sütőport, majd egy nagyobb reszelőn belereszeljük a margarint és elkezdjük gyúrni. A tojásokat szépen adagoljuk hozzá. Egy nagyon jól gyúrható masszát kapunk.Ha száraz a tészta,akkor lehet pár ek tejet adni hozzá.
Egy másik tálba beleöntjük a kókuszt és rá a habtejszínt.Összekeverjük, és ennyi.Jöhet a töltés. Egy diónyi masszát ellapítunk a tenyerünkbe, majd egy kis kókuszt teszünk bele, végül jöhet egy fél vagy negyed étcsokoládé cikk. Összefogjuk, megfordítjuk és ismét ellapítjuk.Nem fog szakadni, nagyon szépen formázható. Mehet is a tepsibe. Kicsit megnőnek sütés közben, kellő távolságot hagyjunk nekik. Kb 20-25 percig sülnek közepes lángon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »