Kókuszos-étcsokoládés töltött keksz recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 6-8 ek cukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 ek kakaópor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- ha szükséges akkor 1-2 ek tej vagy víz
Töltelék:
- 15 dkg kókuszreszelék
- kb 1 dl habtejszín vagy sűrített tej
- 2 ek cukor a habtejszínhez, a sűrített tej már cukrozott!
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Kimérjük egy nagyobb tálba a lisztet, cukrot, kakaót, sót és a sütőport, majd egy nagyobb reszelőn belereszeljük a margarint és elkezdjük gyúrni. A tojásokat szépen adagoljuk hozzá. Egy nagyon jól gyúrható masszát kapunk.Ha száraz a tészta,akkor lehet pár ek tejet adni hozzá.
Egy másik tálba beleöntjük a kókuszt és rá a habtejszínt.Összekeverjük, és ennyi.Jöhet a töltés. Egy diónyi masszát ellapítunk a tenyerünkbe, majd egy kis kókuszt teszünk bele, végül jöhet egy fél vagy negyed étcsokoládé cikk. Összefogjuk, megfordítjuk és ismét ellapítjuk.Nem fog szakadni, nagyon szépen formázható. Mehet is a tepsibe. Kicsit megnőnek sütés közben, kellő távolságot hagyjunk nekik. Kb 20-25 percig sülnek közepes lángon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »