Tarka piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 10 csapott ek finomliszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 6 ek eperlekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét elkezdjük felverni. Apránként hozzáadjuk a cukrot, majd tovább keverjük. Lassan hozzáadjuk a tojások sárgáját, és kb. 10 percig keverjük.
A sütőporral elkevert liszt felét beleszitáljuk, elkeverjük és sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsire öntjük a massza felét.
A másik felébe belekeverjük a kakaóport és foltokban ráöntjük a fehér tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A forró tésztát liszttel vékonyan megszórjuk, konyharuhára borítjuk és feltekerjük.
Amikor langyosra kihűlt, kitekerjük, lekvárral megkenjük, visszatekerjük, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »