Tarka piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 10 csapott ek finomliszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 6 ek eperlekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét elkezdjük felverni. Apránként hozzáadjuk a cukrot, majd tovább keverjük. Lassan hozzáadjuk a tojások sárgáját, és kb. 10 percig keverjük.
A sütőporral elkevert liszt felét beleszitáljuk, elkeverjük és sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsire öntjük a massza felét.
A másik felébe belekeverjük a kakaóport és foltokban ráöntjük a fehér tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A forró tésztát liszttel vékonyan megszórjuk, konyharuhára borítjuk és feltekerjük.
Amikor langyosra kihűlt, kitekerjük, lekvárral megkenjük, visszatekerjük, majd szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »