Tarka piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 10 csapott ek finomliszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 6 ek eperlekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét elkezdjük felverni. Apránként hozzáadjuk a cukrot, majd tovább keverjük. Lassan hozzáadjuk a tojások sárgáját, és kb. 10 percig keverjük.
A sütőporral elkevert liszt felét beleszitáljuk, elkeverjük és sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsire öntjük a massza felét.
A másik felébe belekeverjük a kakaóport és foltokban ráöntjük a fehér tésztára. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A forró tésztát liszttel vékonyan megszórjuk, konyharuhára borítjuk és feltekerjük.
Amikor langyosra kihűlt, kitekerjük, lekvárral megkenjük, visszatekerjük, majd szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »