Tarka meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek kakaópor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt vagy 30-40 dkg friss, magozott meggy
- 1 citrom reszelt héja
- sütőpapír
Elkészítése:
A margarint keverjük ki a kétféle cukorral, majd egyenként keverjük el benne a tojásokat. Adjuk hozzá reszelt citrom héját, a lisztet és a sütőport, majd jól keverjük ki a masszát.
Vegyük ketté a keveréket és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaóport. Egy közepes tepsit béleljünk ki a sütőpapírral és evőkanállal felváltva adagoljuk bele a tepsibe a tésztát. A tészta tetejét szórjuk meg a magozott meggyel és előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Kb 30-40 perc a sütési idő, sütőtől függően.
Kihűlés után, felkockázva, porcukorral meghintve szervírozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »