Tarka meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek kakaópor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt vagy 30-40 dkg friss, magozott meggy
- 1 citrom reszelt héja
- sütőpapír
Elkészítése:
A margarint keverjük ki a kétféle cukorral, majd egyenként keverjük el benne a tojásokat. Adjuk hozzá reszelt citrom héját, a lisztet és a sütőport, majd jól keverjük ki a masszát.
Vegyük ketté a keveréket és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaóport. Egy közepes tepsit béleljünk ki a sütőpapírral és evőkanállal felváltva adagoljuk bele a tepsibe a tésztát. A tészta tetejét szórjuk meg a magozott meggyel és előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Kb 30-40 perc a sütési idő, sütőtől függően.
Kihűlés után, felkockázva, porcukorral meghintve szervírozzuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »