Tarka meggyes pite recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek kakaópor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt vagy 30-40 dkg friss, magozott meggy
- 1 citrom reszelt héja
- sütőpapír
Elkészítése:
A margarint keverjük ki a kétféle cukorral, majd egyenként keverjük el benne a tojásokat. Adjuk hozzá reszelt citrom héját, a lisztet és a sütőport, majd jól keverjük ki a masszát.
Vegyük ketté a keveréket és az egyik felébe dolgozzuk bele a kakaóport. Egy közepes tepsit béleljünk ki a sütőpapírral és evőkanállal felváltva adagoljuk bele a tepsibe a tésztát. A tészta tetejét szórjuk meg a magozott meggyel és előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Kb 30-40 perc a sütési idő, sütőtől függően.
Kihűlés után, felkockázva, porcukorral meghintve szervírozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

