Szivárvány kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 evőkanál porcukor
- 7 dl tej
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dkg élesztő
- 1,5 dl étolaj
Kakaós tésztába:
- 2 evőkanál kakaópor
Rózsaszín tésztába:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
Világos tésztába:
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és 3 felé vesszük. Külön-külön beledagasszuk a kakaót, pudingport és a vaníliás cukrot. Egyenként kisodorjuk. Először a világos tésztát, majd lekenjük étolajjal, rá a kakaós tésztát, szintén lekenjük étolajjal végül a rózsaszín tésztát tesszük rá. Feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon tűpróbáig sütjük.
Tipp:
Én kuglófformába tettem,mert szerettem volna,ha kicsit “különleges” lesz. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

