Színes szelet recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
1. Krém:
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 puncs pudingpor
- 5 dkg margarin
2. Krém:
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 csokoládés pudingpor
- 5 dkg margarin
3. Krém:
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 5 dkg margarin
Máz hozzávalói:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre vesszük és egy 35×30-as tepsiben 4 lapot sütünk belőle.
A pudingokat egyenként felfőzzük a cukros tejben, majd még melegen beletesszük a margarint és elkeverjük.
A lapokat tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a még meleg krémmel.
A csokoládét az olajja mikróban felolvasztjuk és simára keverjük.
Ha kihűlt, bevonjuk csokival és hűtőbe tesszük. Pár óra múlva szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


