Színes kráter szelet recept
Hozzávalók:
A pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 csomag puncs puding
- 9 dl tej
- 6 evőkanál cukor
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
A mázhoz:
- 2 kis pohár tejföl
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje).
Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, a lisztet, a kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját.
Sütőpapíros tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot. 180 fokon megsütjük.
2 pohár tejfölbe elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük szépen elkenve. Ettől lesz olyan kráteres.
Tipp:
Ne nagy kanállal, hanem kis kávéskanállal szaggassátok a pudingot a masszába! Én nem raktam rá most tejfölt!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


