Szilvás lepény recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél csomag sütőpor
- 1 dl tej
A tetejére:
- 60 dkg szilva
- 4 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk, a cukrot és a tojást hozzákeverjük, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tejet is belekeverjük, hogy ne legyen olyan sűrű a tészta.
A tetejére rátesszük a feldarabolt, kétféle cukorral és fahéjjal összekevert szilvát.
180-220 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

