Szilvás lepény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 dl tej
A tetejére:
- 60 dkg szilva
- 4 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk, a cukrot és a tojást hozzákeverjük, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tejet is belekeverjük, hogy ne legyen olyan sűrű a tészta.
A tetejére rátesszük a feldarabolt, kétféle cukorral és fahéjjal összekevert szilvát.
180-220 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »