Szilvás lepény recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 dl tej
A tetejére:
- 60 dkg szilva
- 4 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk, a cukrot és a tojást hozzákeverjük, majd a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk. A tejet is belekeverjük, hogy ne legyen olyan sűrű a tészta.
A tetejére rátesszük a feldarabolt, kétféle cukorral és fahéjjal összekevert szilvát.
180-220 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »