Szilvás gyümölcskenyér recept

Hozzávalók:
- 17,5 dkg vaj
- 17,5 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk vanília aroma
- 20 dkg szilva
A megsült kenyér tetejére:
- 3 ek kristálycukor
- 10 dkg szilva
- 2 ek citromlé
Elkészítése:
A szilvákat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra.
Szitáljuk bele a keverőtálba a sütőporral elkevert lisztet, a porcukrot és a feldarabolt vajat, majd kezdjük el összekeverni. Amikor már morzsalékos, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a vanília aromát, majd egyenként a tojásokat. Ezután addig keverjük, hogy egy sima állagú, sűrű masszát kapjunk.
A gyümölcskenyér formát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a tészta egyharmadát és simítsuk el egyenletesen. Ezután szórjuk meg ízlés szerint a feldarabolt szilvával, majd kanalazzuk rá a megmaradt tészta felét. Szintén simítsuk el egyenletesen és szórjuk meg a feldarabolt szilvával. Végül kanalazzuk rá a megmaradt tésztát, majd simítsuk el egyenletesen, hogy a gyümölcsöt teljesen befedje.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb 60 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon 55 percig sütöttem és amikor kezdett szépen barnulni, lefedtem egy sütőpapírral, nehogy a teteje megégjen).
A megmaradt feldarabolt szilvát keverjük össze a citromlével és a kristálycukorral, majd kanalazzuk a sütőből kivett, megsült tészta tetejére. Ezután tegyük vissza még pár percre a meleg sütőbe, hogy kicsit rákaramellizálodjon a cukor és a gyümölcs.
A sütőből kivett gyümölcskenyeret a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »