Szilvás-citromos pite egész mandulával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 16 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg rétes liszt
- 1 csomag sütőpor
- kb 1 kg gyümölcs
- apróra vágott mentalevelek
- 1 citrom leve
- 1 maréknyi egész tisztított mandula
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, ebbe ehhez adom a citrom levét és az apróra vágott mentaleveleket is. A liszthez hozzáadom a sütőport, majd apránként hozzáadom a vajas keverékhez. A végén kerül bele a tojások fehérjéből vert hab. De ezt már óvatosan kell belekeverni. Egy közepes tepsit kivajazok ebbe mehet is a massza. A szilvákat megmosom, kimagozom és negyedelem. Tetszés szerinti darabokban beterítem vele a tepsit. Ezután megszórom a tisztított egészben hagyott mandulákkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig kell sütni. Megvárom míg a tepsiben kihűl a sütemény, csak utána kezdem felvágni. Tálaláskor porcukorral is megszórhatjuk (de fahéjas porcukorral még jobb).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


