Szilvás-citromos pite egész mandulával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 16 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg rétes liszt
- 1 csomag sütőpor
- kb 1 kg gyümölcs
- apróra vágott mentalevelek
- 1 citrom leve
- 1 maréknyi egész tisztított mandula
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, ebbe ehhez adom a citrom levét és az apróra vágott mentaleveleket is. A liszthez hozzáadom a sütőport, majd apránként hozzáadom a vajas keverékhez. A végén kerül bele a tojások fehérjéből vert hab. De ezt már óvatosan kell belekeverni. Egy közepes tepsit kivajazok ebbe mehet is a massza. A szilvákat megmosom, kimagozom és negyedelem. Tetszés szerinti darabokban beterítem vele a tepsit. Ezután megszórom a tisztított egészben hagyott mandulákkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig kell sütni. Megvárom míg a tepsiben kihűl a sütemény, csak utána kezdem felvágni. Tálaláskor porcukorral is megszórhatjuk (de fahéjas porcukorral még jobb).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »