Szilvalekváros piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
- 2 ek olaj
Töltelék:
- szilvalekvár
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral,sóval elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton kezdve addig keverjük míg könnyű habos krémszerűt nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (sokszorosára nő a térfogata).
A sütőporral elkevert lisztet 2 részletbe beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem, végül az olajat is. Sütőpapírozott nagy gáztepsibe öntjük.Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon nekem 9 perc alatt sült meg.Végezzünk tűpróbát,úgy is megállapíthatjuk ha a piskóta tetejét picit megnyomjuk és a tészta visszaugrik akkor jó,ha úgy marad még süssük pár percig.
Egy tiszta konyharuhát kiterítek.Várok 1-2 percet majd sütőpapírostól ráfordítom a konyharuhára,lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével feltekerem,így hagyom kihűlni.Kitekerem a konyharuhából megkentem a szilvalekvárral,feltekertem és porcukroztam a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »