Szilvalekváros piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
- 2 ek olaj
Töltelék:
- szilvalekvár
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral,sóval elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton kezdve addig keverjük míg könnyű habos krémszerűt nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (sokszorosára nő a térfogata).
A sütőporral elkevert lisztet 2 részletbe beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem, végül az olajat is. Sütőpapírozott nagy gáztepsibe öntjük.Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon nekem 9 perc alatt sült meg.Végezzünk tűpróbát,úgy is megállapíthatjuk ha a piskóta tetejét picit megnyomjuk és a tészta visszaugrik akkor jó,ha úgy marad még süssük pár percig.
Egy tiszta konyharuhát kiterítek.Várok 1-2 percet majd sütőpapírostól ráfordítom a konyharuhára,lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével feltekerem,így hagyom kihűlni.Kitekerem a konyharuhából megkentem a szilvalekvárral,feltekertem és porcukroztam a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

