Szilvalekváros piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
- 2 ek olaj
Töltelék:
- szilvalekvár
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral,sóval elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton kezdve addig keverjük míg könnyű habos krémszerűt nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (sokszorosára nő a térfogata).
A sütőporral elkevert lisztet 2 részletbe beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem, végül az olajat is. Sütőpapírozott nagy gáztepsibe öntjük.Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon nekem 9 perc alatt sült meg.Végezzünk tűpróbát,úgy is megállapíthatjuk ha a piskóta tetejét picit megnyomjuk és a tészta visszaugrik akkor jó,ha úgy marad még süssük pár percig.
Egy tiszta konyharuhát kiterítek.Várok 1-2 percet majd sütőpapírostól ráfordítom a konyharuhára,lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével feltekerem,így hagyom kihűlni.Kitekerem a konyharuhából megkentem a szilvalekvárral,feltekertem és porcukroztam a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »