Szilvalekváros papucs recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben,majd hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, a tejfölt, a csipet sót. Elkezdjük a tésztát összedolgozni és fokozatosan adjuk hozzá az olvasztott, langyos margarint. Jól kidolgozzuk, addig amíg el nem válik a táltól és a kezünktől. A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk, újra összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk a tésztát, megtöltjük szilvalekvárral. Két átlós sarkát egymásra hajtjuk, olajjal kikent tepsibe rákjuk,újra kelesztjük 20 percig, majd megkenjük a felvert tojással.
180 fokos előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »